Glavna hrana na Tajskem je riž. Vsak ga začne jesti še predno shodi. Vendar ne jejo samo riža, temveč še vse kar gre lahko zraven. Obstaja veliko jedi, ki gredo z rižem. Večina od njih je pekočih in polnih okusa, po čemer je znana tajska hrana. Če prihajate na Tajsko in nameravate živeti pri tajski družini, potem bodite pozorni na težo.

Na Tajskem je hrana osrednji del vsakega dogodka. Hrana je vedno društveni dogodek oz. hrana je razlog za druženje. To je delno zaradi prijateljskih vezi oz. tradicionalnih običajev in narave ljudi, delno zaradi načina priprave hrane in serviranja.

Tipičen tajski obrok vključuje štiri glavne okuse: slano, sladko, kislo in pekoče.

Resnično, večina tajskih jedi se ne šteje okusnih, če niso kombinirani vsi štirje okusi.

Na Tajskem se večina hrane servira v majhnih posodah, vse lahko jeste s palčkami ali z vilicami – tudi juho! Če pričakujte nož, ga v večini primerov ne boste potrebovali, kajti tajski kuharji vse že prej narežejo, tako da velikih zrezkov na krožniku ne boste videli.

Ko pripravljajo hrano doma se ta vedno servira in je na tleh. Vsak ima svojo manjšo posodo v katero si naloži sam tisto kar si najbolj želi. Če imate radi pekoče, boste najverjetneje poskusili vse. Močan vonj imajo običajno suhe ribe in omake. Dober tek!