Začinjena pekoča hrana, večina ljudi jo ljubi ali sovraži. Kako na pekočo hrano gledajo Tajci? Večina nas zelo uživa v začinjeni pekoči hrani, saj imamo visoko toleranco na vroče začimbe, s tem se ne rodiš, to ni prirojena lastnost, vendar se je naučiš oz. privadiš s kulturo v kateri živiš.

Ko govorimo o pekoči hrani, je glavni vzrok za ta okus seveda čili. Uporabljajo ga tako v mehiških, kitajskih in indijskih jedeh.

Pazite ko naročate tajsko hrano in kako jo naročate. Ni vsa tajska hrana zelo pekoča, je tudi blago pekoča in nepekoča. V kolikor niste ravno ljubitelj pekočega občutka v ustih, potem poskusite nekaj bolj podobnega testeninam v juhi. Pogoste boste naleteli na arašidov preliv.

Tajci jemo veliko sveže zelenjave, ki jo radi pomešamo v vsako jed. Brez juhe skoraj nikoli ne gre in da, prav ste slišali, juho jemo s palčkami, to pa zato, ker je naša juha polna različnih sestavin (testenine, meso, zelenjava). Prav tako obožujemo morske sadeže … mmm.

Tajska hrana je mešanica vseh okusov, pekoče, kislo, sladko, slano in grenko, vse skupaj v enem obroku. Umetnost je v ustvarjanju ravnovesja.

Uživajte še vi v tajski hrani, v kolikor je ne poznate lahko na internetu najdete kar nekaj receptov, v kolikor vam to ne bo dovolj se udeležite delavnice v Ljubljani, če vam to ne bo dovolj, vam predlagamo obisk Tajske. Prepričani smo, da boste uživali. Srečno!