Stol masaža na delovnem mestu. Sliši se kot nekaj nevsakdanjega, vendar se masaža na delovnem mestu v Sloveniji uporablja že kar nekaj časa, še posebej v pisarnah.

Zaposleni v pisarnah imajo bolečine v vratu, ramenih in križu. Zaradi tako imenovanih mišičnih vozlov v omenjenih predelih se pogosto pojavlja utrujenost. Delavci pogosto imajo težave z nespečnostjo. Raziskave so pokazale, da so to najpogostejši indikatorji, ki vodijo k bolniškemu dopustu, zaradi česar tudi produktivnost podjetja upade. Študije so pokazale, da so delavci, ki redno hodijo na masažo bolj pozorni, boljši in manj napeti, kot tisti ki ne hodijo na masažo. Ste vedeli? Preverjene tajske maserke v Chaothai izvajajo stol masažo v Ljubljanskih podjetjih!

Masažna terapija je pokazala, da krepi imunski sistem. Zaposleni, ki so prejemali 20-minutno masažo na teden, štiri tedne, so imeli bolj urejen krvni tlak, bili so bolj sproščeni pri svojih aktivnostih in bolj učinkoviti.

Pri raziskavi so uporabili 20-točkovno Bartonovo lestvico, ki ocenjuje simptome duševnega in fizičnega stresa. Lestvica meri, kako pogosto so ljudje imeli težave s spanjem, splošnimi bolečinami, zbranostjo, tesnobo in napetostjo.

Masaža vključuje masažo zgornjega dela hrbta, vratu, glave, roke in dlani, skratka klasično antistresno tajsko masažo, le da se je izvajala na posebnem masažnem stolu, ne na blazinah. Pri masaži se lahko uporabljajo tudi masažna olja, vendar niso obvezna.

Prednosti masaže na stolu:

  • Udobno za stranke, ker se ni potrebno slačiti
  • Ni ležanja, tako da se vam obleke ne zmečkajo
  • 15 do 20 minutna masaža
  • Stroškovno učinkovito

Redna masaža je stroškovno učinkovita, saj zagotavlja boljše psihofizično delovanje med tednom. Seveda mora biti terapevt usposobljen in nuditi vsakem posamezniku prilagojeno masažo. Za lajšanje bolečin, odpravo stresa ter sprostitev vsekakor priporočamo antistresno tajsko masažo.

Za podjetja v Ljubljani nudimo posebno prilagojene pakete, zato vas prosimo, da nas kontaktirate na 040 24 12 34 ali pišete na info@chaothai.si