Športna masaža je, kot lahko razberemo iz imena, masaža namenjena športnikom, ki pripravljajo svoje telo za optimalno delovanje in hitrejše okrevanje po napornih športnih dogodkih. Športna masaža je bolj osredotočena na zdravljenje poškodb mišic in kit. Pri omenjenih poškodbah se lahko pojavljajo kronične bolečine ali omejeno gibanje.

Pogoste težave so npr. zatečene noge od teka ali zamrznjeno rame. Terapevt oz. maser se osredotoči na problematično področje in običajno ne masira celega telesa. Športna masaža se koristi tudi kot del ogrevanja oz. priprave telesa na vadbo. Športna masaža stimulira živčni sistem.

Tajske masaže se poslužujejo številni športniki saj vključuje intenzivno masažo, raztegovanje, izboljšuje cirkulacijo krvi, fleksibilnost in držo.

Ko je telo dobro raztegnjeno, mišice lepo sproščene, sklepi bolj prožni in duh pomirjen, so športni dosežki boljši, manj je poškodb in telo hitreje okreva.

Tajska masaža za športnike je edinstvena kombinacija globoke tradicionalne tajske masaže in športne masaže.

Tajska masaža za športnike ima veliko prednosti:

  • Mišice se dobro ogrejejo, neguje se mišično tkivo.
  • Poveča se krvni obtok.
  • Lajša bolečine, povezane z rednimi treningi.
  • Poveča obseg gibanja (raztegljivost, sklepi).
  • Poveča se moč in zmogljivost.
  • Hitrejše okrevanje po napornih treningih.

Šport daje moč in zdravje ljudem, torej je športna masaža dobra izbira, saj pomaga, da lahko čim bolj trenirate. Masaža lajša bolečine in preprečuje opustitev tega športa.