Živimo v svetu, kjer smo na vsakem koraku povezani s tehnologijo ter dosegljivi vsakomur, vedno in povsod. Seveda to prinaša številne koristi, vendar zaradi tega trpi tudi naša zasebnost. Prekomerna uporaba omenjene tehnologije vodi v odisnost, kar povzroča kronični stres.

Pa se znamo izklopiti? Marsikdo je že pomislil o tem, da bi vrgel računalnik skozi okno, mobitel pa vrgel z mostu v reko. Čeprav bi se sigurno za kratek čas dobro počutili, rešitve s tem ne bi dobili. Takšni ekstremni ukrepi morda še niso potrebni. Kako se torej izklopiti?

Časovna omejitev

Omejite si čas pregledovanja e-pošte, facebooka, twiterja, televizije, ipd. Kako? Enostavno, določite si število pregledov emailov na dan, za facebook denimo lahko nastavite v brskalniku časovno omejitev, ki vas ne spusti naprej, po porabljenih minutah.

Povežite se z naravo

Eden najboljših načinov izklopa je, da se odpeljete v naravo, pustite mobitel v avtomobilu in enostavno stopite na svež zrak. Ni pomembno ali gre za navaden sprehod, tek ali kolesarjenje. Po aktivnosti v naravi se boste vedno počutili bolje.

Ne obremenjujte se z drugimi

Ker so nam družbenan omrežja vedno bolj na voljo, vidimo vedno več različnih statusov in slik od znancev. Lahko se zgodi, da začnemo svoje življenje primerjati z drugimi. Morda na facebooku njihovo življenje res izgleda super, vendar je resnica lahko čisto nekaj drugega. Ne obremenjujte se, uživajte svoje življenje!

Ne pozabite dihati

Globoko dihanje, je eden najlažjih, najbolj primernih in najbolj uporabnih tehnik za premagovanje stresa. Globoko zavedno dihanje lahko izboljša vaše razpoloženje že v nekaj sekundah. Naslednjič ko pomislite o tem kako računalnik leti skozi okno … dihajte!

24 urni počitek

Izkoristite vikend ali prosti dan v tednu. Preživite 24 ur brez tehnologije. Izklopite mobitel, televizijo in računalnik. Namesto tega, preberite knjigo, preživite čas s prijatelji, povežite se s partnerjem, privoščite si masažo!

Počitnice

V kolikor imate možnost za dopust, ter nekaj finančnih sredstev na voljo, vam vsekakor predlagamo počitnice na Tajskem. 14 dni izklopa, ali še bolje 21 dni.. Letalsko karto lahko dobite že od 450,00 Eur. Prepričani smo, da se boste vrnili prerojeni!