Tajska je že dolgo znana kot »prestolnica«« masaž, kot dokaz za to sedaj nosi tudi Guinnessov rekord.

V četrtek 30.8.2012 je v Bangkoku rekordnih 641 maserjev hkrati masiralo 641 ljudi – celih 12 minut

Dogodek je bil organiziran s strani Ministrstva za zdravje. Tajci so več kot podvojili prejšnji rekord, katerega so dosegli leta 2012 v Avstraliji in sicer 263 ljudi, ki so istočasno masirali 5 minut.

»Ni bilo težko, ker to počnemo vsak dan.« je dejala 53 letna maserka, ki je sodelovala v dogodku, ter nadaljevala: “Ponosna sem nase in na svojo stroko.«

Dogodek so spremljali in potrdili tajski premier Yingluck Shinawatra, ter predstavnik iz Guinnessove knjige rekordov, Rob Molloy.

Tajska je znana po čudovitih masažnih salonih, ki ponujajo bogate programe nege telesa, vse od masaže stopal, aromaterapije do tradicionalne tajske masaže – starodavne umetnosti, ki jo še vedno prakticirajo in poučujejo na najbolj spoštovanem templju Wat Pho v Bangkoku.

Tradicionalna tajska masaža traja dve uri (120 minut). Nekoliko krajša različica je bila na ogled v četrtek, ko so tajski maserji oblečeni v tradicionalno tajsko masažno obleko, pokazali svoje znanje na ogromni nebeško modri tanki preprogi. V ozadju seveda ni manjkala tudi sproščujoča tajska glasba, ki je vodila sestavljeno koreografijo. Vsakič ko je zacingljal zvonec, so maserji zamenjali masažni položaj.

Dogodek se je končalo tiho, vse dokler ni kmalu zatem gospod Mollow potrdil nov Guinnessov rekord.

»Dogodek me je popolnoma prevzel« je dejal novinarjem Yingluck pozneje. “Že samo gledanje masaže me je sprostilo in pomirilo. Resnično sem se počutil zelo sproščenega.«

Ministrstvo za zdravje ocenjuje, da panoga ustvari 415.000.000 USD letno. Minister za zdravje Wittaya Buranasiri je dejal, da si želi, da bi panoga ustvarila še več prihodkov. Prav tako si prizadevajo, da bi Tajska postala oz. ostala najboljša destinacija za masažo, z načrti za izboljšanje kakovosti delavcev, ponujati še več izobraževalnih centrov in delavnic dostopnih javnosti ter postaviti masažni center v vsaki bolnišnici.