Ribičeve hlače (Fisherman pants) na tajskem ne nosijo samo ribiči. So unisex hlače, zelo lahko in izredno udobne. Dobi se jih v eni velikost, ki ustreza vsem in sicer z vrvjo reguliramo tako širino kod višino zato so super za nosečke ter vse tiste, ki potrebujejo udobna oblačila pri opravljanju svojega poklica ali hobija.

Obleči tradicionalne tajske hlače zna biti kar izziv, saj če nimate nekoga, ki bi vam pokazal sistema zavezovanja hlač, boste zapravili kar nekaj časa.

1. Korak

Oblecite hlače tako, da vrvi visijo na vaši hrbtni strani čez zadnjico. S palcema razpotegnite hlače v širino ter jih dvignite toliko, da vam višina hlač ustreza.

2. Korak

Sedaj levo roko oz. levi palec s katerim držite hlače, povlecite proti desnemu boku in zataknite med bok in desno stran hlač, nato povlečite desno roko oz. desni palec proti levemu boku in držite tako hlače z desno roko.

3. Korak

Z levo roko sežite po vrvi, ki vam visi na hrbtu čez zadnjico in jo povlecite predse čez trebuh. Zamenjajte roke. Sedaj z levo roko držite hlače in vrv ter sezite z desno roko po vrv.

4. Korak

Sedaj ko imate oba konca vrvi na trebuhu ju zvežite vendar bodite pazljivi, da boste naredili lep vozel, da boste kasneje lahko normalno odvezali.

5. korak

Sedaj samo še lepo poravnajte hlače.

Za lažjo predstavo si oglejte video posnetek