Kako si lahko pomagamo pri glavobolu

Glavobol lahko povzroča hude bolečine. Mnogokrat se nam pojavi v službi, šoli ali ob izvajanju katerih drugih vsakdanjih aktivnostih, ki so pomembne v življenju. Glavobole ne moremo vedno ublažiti z jemanjem tablet proti glavobolu. Na srečo, če tablete niso učinkovite, obstajajo druge rešitve, ki jih lahko uporabimo za lajšanje bolečin in se vrnemo k naši dnevni rutini. Kako lajšati glavobole? Beri naprej…

Ali poznate koga, ki trpi zaradi migren? Ali zdrži bolečine?

Migrena se lahko pojavi nenadoma, z ali brez obvestila in traja več ur ali celo dni.

Migrena je oblika žilnega glavobola. Migrena je posledica širitve krvnih žil kar povzroča sproščanje kemikalij iz živčnih vlaken, ki so prepleteni okoli velikih arterij v možganih. Sproščene kemikalije povzročajo vnetja, bolečino in nadaljnjo širitev arterij. Povečana širitev arterij povzroča stopnjevanje bolečine. Poleg bolečin od glavobola se lahko pojavi slabost, driska in občutljivost na svetlobo.

Kako lajšati bolečine?

Masaža je najboljša rešitev za glavobol. American Massage Therapy Association (AMTA) navaja dve študiji o koristi masaže na ljudi, ki so trpeli od migrenskih glavobolov. Leta 1998 je izvedena študija (International Journal of Neuroscience) pokazala, da masaža pozitivno vpliva na pojav migren, zmanjšuje število glavobolov ter težav s spancem.

Kako se znebiti napetosti od glavobolov?

Privoščite si antistresno tajsko masažo! Povejte maserki, da imate glavobole oz. migrene! Osredotočila se bo bolj na:

  • Masaža ramen, vratu in dekolteja
  • Masaža obraza. Natančneje, predel senc, čela in območje med obrvmi.
  • Preberite več o antistresni masaži.

Ukrepajte! Ne pustite, da bolečina napreduje. Tajska masaža je najboljše naravno orodje za lajšanje glavobolov ter preprečuje njihovo novo nastajanje.