Noge so prvi in zadnji del telesa, ki se dotakne tal, zagotavljajo podporo pri hoji in teku. Bolečina v peti, na podplatu ali bolečina v kateri koli drugi mišici na nogi, nam lahko povroči nemalo težav, tudi največje korenjake lahko spravi na kolena oz. jih zadrži na postelji. Onemogoča normalno hojo, kaj šele tek in druge športne aktivnosti. Ogromo mišic je povezanih s spodnjim delom stopala oz. gležnjem, zato je pomembno, da mišice krepimo ter z masažo kontroliramo njihovo moč in gibljivost.

Čeprav je bolečina v nogah pogost pojav po poškodbi noge, se lahko bolečina pojavi tudi zaradi drugih zdravstvenih razlogov ali netraumatskih razlogov.

Bolečina v nogah je lahko posledica poškodbe ali vnetja določenih delov kot so npr. kosti, sklepi, mišice, kite, ligamenati, krvne žile, živci in koža. Bolečina v nogah je lahko posledica težav drugih delov telesa. V kolikor imamo težave s hrbtenico, križem, trtico in podobne težave, lahko te izzovejo bolečine v nogah ali mravlinčenje.

Kako lajšati bolečine v nogah?

Na voljo imamo več različnih masaž za lajšanje bolečin v nogah. Krožno gibanje rok in gnetenje pomaga pri cirkulaciji, kar stimulira hitrejše zdravljenje.

Najboljša masaža za bolečine v nogah je tajska masaža nog.

Tajska masaža nog vključuje masažo stopal in nog ter zadnjice. Tajska masaža nog je poživljajoča in zelo sproščujoča. Masaža nog je globoka masaža, ki vključuje tudi raztezanje. Pri tajski masaži nog maserka uporablja poleg svojih prstov, dlani in komolcev tudi kolena ter leseno palico.

Ko začutite bolečine v nogah, stopalih ali kolenih, si privoščite tajsko masažo nog.