Bolečine v mišicah so pogoste in lahko vključujejo več mišic. Ko govorimo o bolečinah v mišicah lahko te vključujejo tudi vezi, kite, del mehkih tkiv, ki povezujejo mišice, kosti in organe.

Bolečine v mišicah so najpogosteje povezane z:

  • mišičnimi poškodbami (zvini, nateg mišic,…)
  • kot posledica težjega fizičnega napora (preutrujenost, prehitra ali prepogosta telovadba)
  • napetost in stres

Bolečine se lahko pojavijo takoj po ali že med aktivnostjo. Pogosto vemo katere mišice nas bodo bolele glede na aktivnost, ki jo izvajamo.

Kako lajšati bolečine v mišicah?

Bolečine v mišicah se dobro odzivajo na masažo. Bodite prepričani, da si boste z masažo izboljšali kvaliteto spanja in zmanjšali nivo stresa. Joga in masaža vam dajeta veliko možnosti za lajšanje bolečin v mišicah ter globoko sprostitev. V kolikor ne ukrepamo, se lahko zadeve še bolj zakomplicirajo. Dodatni simptomi, ki se lahko pojavijo pri bolečinah v mišicah so: depresija, driska, simptomi podobni gripi (povišana telesna temperatura, vneto grlo, utrujenost, glavobol, kašelj), nezmožnost koncentracije in izguba apetita.

Tradicionalna tajska masaža vas bo sprostila. Je ena od masaž, ki vam bo pomirila bolečine v mišicah. Tajska maserka vas bo masirala s pomočjo svojih rok, nog, kolen in stopal. Masaža ima številne blagodejne učinke na telo – preprečuje otrplost mišic, olajša dihanje, sprošča telo in duha. Za lajšanje bolečin v mišicah in hitrejše okrevanje vam svetujemo: »Privoščite si tradicionalno tajsko masažo.«