Bolečine v spodnjem delu hrbta, ki jih pogosto navedemo kot bolečine v križu, prizadenejo približno 80% odraslih. Delovna mesta, ki pomenijo veliko tveganje za pojav te bolezni so tista, ki vključujejo dvigovanje, zvijanje telesa, obračanje in doseganje visoko postavljenih predmetov. REŠITEV?

Ta bolečina je lahko posledica številnih dejavnikov, vključno s spanjem na slabem ležalniku ali celo stres. Bolečina v križu je pogosto kostno-mišično obolenje, ki ga občuti 80% vseh ljudi v svojem odrastlem življenju.

Bolečine v spodnjem delu hrbta se pogosteje pojavljajo pri mlajših osebah kot pri starejših. V večini primerov ni nujna medicinska oskrba, ta je potrebna v primeru hudih travm ali če bolečino spremlja:

Nenačrtovano hujšanje ali hujšanje zaradi poškodbe/travme

  • Slabost v nogah
  • Težave z mehurjem in črevesjem, težave pri uriniranju in/ali blatu, izguba kontrole pri uriniranju/blatu.

KAJ POMAGA PRI BOLEČINAH V KRIŽU?

Pri bolečinah v spodnjem hrbtu oz. bolečinah v križu lahko pomaga masaža. Mnogi verjamejo, da masaža ne more škoditi, ravno nasprotno, pomaga! Vendar kako masaža deluje? Kakšno masažo moram poizkusiti? Ali res pomaga?

Masaža zmanjšuje bolečine v križu, depresijo, tesnobno počutje ter izboljša spanec. Dobra masaža lahko naredi čudeže pri bolečinah v križu. Raziskave kažejo, da masaža v povezavi z raztegovanjem lahko zelo koristi pri zmanjševanju ali odpravi bolečin v križu. Tajska masaža je odlična za sproščanje mišic, fleksibilnost, mobilnost, krepitev sklepov in pomaga pri zdravljenju kroničnih sorodnih težav.

Tradicionalna tajska masaža je masaža globokega pritiska in raztezanja, je oblika vzhodne medicine, za reševanje bolečin v spodnjem delu hrbta. Tajska masaža je prava odločitev pri težavah s križem.